7 - 10 juli 2008
Villard-de-Lans -
St.-Laurent-en-Royans


(voor alle foto's click hier)Maandag 7/7/2008, Villard-de-Lans  - Méaudre
 
7 km, 251 meter omhoog, 230 meter omlaag

Vandaag verkast naar Méaudre, een afstand van 122 km, met louter bochtwerk. Daar een waardeloze camping gevonden (we staan naast een grindparkeerplaats).

Meaudre

Vervolgens naar Villard-de-Lans gereden. Dat was ons eindpunt in 2006. Van Villard naar Méaudre gelopen. Slechts 300 meter op en ook weer down met daartussen een vlak stuk. Al met al nogal saai. Daarna eindelijk eens gebarbecued. Was lekker, maar het weer werkte niet echt mee. Best wel fris, zo’n graad of 9. Overigens was het weer vandaag best redelijk, maar stukken kouder dan de afgelopen week. We zitten zowel hoger als noordelijker en dat kan je goed merken. Zit nu buiten te schrijven bij een verwarmend kopje thee (met Chartreuse in het vooruitzicht).

 

Dinsdag 8/7/2008,  Méaudre -  Rencurel

Prima weer. In de bergen koel, maar veel zon en droog. Gelopen van Meaudre naar Rencurel. 14 km.

ruig bergland


Alweer een forse klim door het bos 725 meter omhoog en daarna 875 meter er weer vanaf. Op sommige plaatsen een spectaculair uitzicht op ruig bergland, maar het grootste deel van het traject liep (traditiegetrouw) door het bos (wel een heel mooi bos). We hebben nu het aansluitpunt van de GR 9 bereikt. Die gaan we volgen totdat we via de GR 95 weer bij Châtillon uitkomen. Daarmee zullen we dan de hoogvlakte hebben omzeild met –zoals gezegd- uiteindelijk veel meer kilometers zowel vertikaal als horizontaal, maar dus wel zonder rugzak en met behoud van aansluiting op de bewoonde wereld. Om half zes waren we weer terug op de camping en zitten nu in een touristen-restaurant. Dwz. niet bijzonder lekker, ongeïnteresseerde bediening en relatief duur.

 

Woensdag 9/7/2008, Rencurel -  Pont-en-Royans

Alweer schitterend weer, de hele dag. Gelopen van Rencurel naar Pont-en-Royans. Minstens 350 mtr. omhoog en niet minder dan 900 d’r weer af met nog tal van tussenklimmetjes van de 3e categorie.

afdaling

Vooral de afdaling was spectaculair; bijna 800 meter steil omlaag met af en toe wonderschone spectaculaire vergezichten op de Vercors. Dit was trouwens dezelfde afdaling die nog in het geheugen van Lies en mij gegrift was van onze vakantie vele vele jaren geleden (wij liepen toen wel met volle bepakking!). De afdaling eindigde nu net als toen bij een dorp met als eerste huis een restaurant waar we nu cola dronken (en destijds die hele grote legendarische halve liter bier). Na dit dorp moesten we nog ongeveer 1 uur door het bos langs de rivier om bij Pont-enRoyans aan te komen waar de tenten stonden (op camping 2, op best een fijne plek). Het landschap tijdens dit traject behoort tot het mooiste dat de Vercors te bieden heeft; hoge bergen met kale randen en diepe kloven met gorges. De wandeling liep omhoog door het bos, maar de afdaling volgde de steile wand met heel smalle moeilijk begaanbare paadjes.

Gegeten in een prima restaurant (open lucht) met zicht op de rivier en een zwoele avond.

Morgen de laatste wandeldag en daarna weer naar huis. Jammer genoeg zullen we onze GR-omleiding niet kunnen afronden, althans niet dit jaar. Volgend jaar zullen we daar naar het zich laat aanzien nog 2 dagen voor nodig hebben.

 

Donderdag 10/7/008,  Pont-en- Royans  - St.-Laurent-en-Royans

We hadden de keuze tussen ofwel 800 mtr. ofwel 250 mtr. Klimmen. Gegeven het feit dat we vandaag ook nog een stuk naar het noorden wilden rijden hebben we voor de korte variant gekozen. Vervolgens gelopen van Pont-en-Royans naar het punt waars de GR de D2 kruist. Dat was een makkie. Dit betekent wel dat we volgend jaar starten met een recht-toe-recht-aan klim van ruim 650 mtr. Kunnen we ons vast op verheugen. Het weer was ook nu weer prachtig en warm. Nu, 19.20 uur, zitten we op onze oude vertrouwde camping in Til-Chatel aan een uitstekend slotdiner terwijl buiten het onweer langstrekt en morgen de terugreis naar het sombere koele noorden onverbiddelijk wenkt.

Tot zover, over en sluiten en tot volgend jaar.

(wordt vervolgd)

wandelskelethome
home